THUIS IN DE WERELD VAN ECONOMIE

2A ECONOMIE en ORGANISATIE – 2A ECONOMIE en ORGANISATIE CLILIn het tweede jaar zijn de vakken van het basispakket (25 u) voor alle leerlingen in heel Vlaanderen hetzelfde. Je krijgt een brede basisvorming met een gelijke start en aanpak voor iedereen.
Kies je voor de basisoptie economie en organisatie, dan bestudeer je de verschillende aspecten van de maatschappelijk-economische wereld.

De basisoptie bestaat uit 5 uur Economie en Organisatie.

Je talenten kan je verder ontwikkelen in de talentenmodule (2 u) die je kiest: STEM, Medialab 2.0, Sport, Crealab, Cultuur, economie en ondernemen, het coole/koele klimaat.Kies je in het tweede jaar voor CLIL dan zijn aardrijkskunde en geschiedenis de vakken die aangeboden worden als CLIL-vak met Engels als doeltaal.

Lessentabel 2A Economie en organisatie
Lessentabel 2A Economie en organisatie CLIL

Graad II (aso)

3 ECONOMIE TALEN (2020-2021) – 3 ECONOMIE TALEN CLIL (2020-2021)
3 ECONOMIE WISKUNDE (2020-2021)– 3 ECONOMIE WISKUNDE CLIL (2020-2021)4 ECONOMIE TALEN – 4 ECONOMIE TALEN CLIL – 4 ECONOMIE WISKUNDE – 4 ECONOMIE WISKUNDE CLILJe hebt het tweede jaar A van de 1 ste graad gevolgd. Je hebt belangstelling voor actualiteit en hoe de economische werkelijkheid in elkaar zit. Ondernemen is het centrale thema. Je bestudeert welke activiteiten plaatsvinden binnen een onderneming, welke rol de overheid krijgt in de internationale handel… Ook het aspect boekhouding komt aan bod.In de richting Economie kan je kiezen om het pakket economie te combineren met meer wiskunde of meer talen, afhankelijk van je aanleg.
Kies je voor Economie met 4 u wiskunde (EcT) dan zal je vier Europese talen grondig leren: Nederlands, Frans, Engels en Duits. In het 4 de jaar heb je 1 u toegepaste economie (boekhouden).

Als wiskundige redeneringen je boeien en je interesse hebt voor het economisch gebeuren, dan kies je voor Economie met 5 u wiskunde (EcW).

Kies je in het derde jaar voor CLIL dan is geschiedenis het vak dat aangeboden wordt als CLIL-vak met Engels als doeltaal; in het vierde jaar is M.O. het CLIL-vak met Engels als doeltaal.

Lessentabel 3 Economie Talen (2020-2021)
Lessentabel 3 Economie Talen CLIL (2020-2021)
Lessentabel 3 Economie Wiskunde (2020-2021)
Lessentabel 3 Economie Wiskunde CLIL  (2020-2021)
Lessentabel 4 Economie Talen
Lessentabel 4 Economie Talen CLIL
Lessentabel 4 Economie Wiskunde
Lessentabel 4 Economie Wiskunde CLIL 

Graad II (tso)

3 HANDEL (2020-2021)
4 HANDEL
Je hebt het tweede jaar A van de 1 ste graad gevolgd. Je hebt belangstelling voor het commerciële of een administratieve aspect van een onderneming; je hebt interesse in een ruime bedrijfseconomische vorming met veel aandacht voor de praktijk van het zakendoen, de technieken van boekhouding, toegepaste informatica … Als je daarenboven ook houdt van een vlotte communicatie in je eigen taal maar ook in vreemde talen: Frans, Engels en Duits, dan is de richting Handel voor jou een ideale keuze.

Lessentabel 3 Handel (2020-2021)
Lessentabel 4 Handel

Graad III (aso)

5 ECONOMIE MODERNE TALEN – 5 ECONOMIE WISKUNDE – 5 ECONOMIE WETENSCHAPPEN6 ECONOMIE MODERNE TALEN – 6 ECONOMIE WISKUNDE – 6 ECONOMIE WETENSCHAPPEN De richting Economie in de derde graad is een logisch vervolgtraject voor leerlingen die in de tweede graad economie hebben gevolgd. Overschakelen naar de richting economie is echter ook mogelijk zonder deze voorkennis. In de derde graad kan je kiezen om het pakket economie te combineren met meer talen (EMT), meer wiskunde (EcWi) of meer wetenschappen (EcWe), afhankelijk van je aanleg. In het vak economie bestudeer je het deelvak bedrijfseconomie (kadert binnen het bedrijfsbeleid) en het deelvak algemene economie (analyse van micro- en macro-economische verschijnselen). In de studierichting Economie-Moderne Talen krijg je de basisvorming voor economie en zal je vier belangrijke Europese talen grondig leren: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Economie en talen vormen dus de belangrijkste aspecten. Ben je iemand die vlug inzicht verwerft in wiskundige problemen en interesse heeft voor het economisch gebeuren dan is Economie-Wiskunde een aanrader. Heb je brede interesse in economie en wetenschappen, dan is Economie-Wetenschappen op je lijf geschreven. Voor wetenschappers kan economische kennis leiden tot meer gericht onderzoek en ontwikkeling; voor economen is wetenschappelijke kennis belangrijk om verantwoorde beslissingen te nemen.

Lessentabel 5 Economie Moderne Talen
Lessentabel 5 Economie Wiskunde
Lessentabel 5 Economie Wetenschappen
Lessentabel 6 Economie Moderne Talen
Lessentabel 6 Economie Wiskunde
Lessentabel 6 Economie Wetenschappen

Graad III (tso)

5 HANDEL - 6 HANDELEconomie, informatica en talen staan hier centraal. Ook ICT wordt volop ingeschakeld. De studierichting bereidt je voor op een commerciële of administratieve loopbaan in het bedrijfsleven, de overheidsadministratie of de dienstensector. Je voelt je hier thuis als je een sterke interesse hebt voor het bedrijfsleven in al haar aspecten. Na Handel volgen heel wat leerlingen hoger onderwijs, meestal van het korte type (= bachelor). Economie- en informaticarichtingen scoren hoog, maar ook onderwijs en paramedische opleidingen staan hoog op het lijstje. Oud-leerlingen halen na de professionele bachelor en na een schakelprogramma ook een Master!

Lessentabel 5 Handel
Lessentabel 6 Handel
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x